Europska komisija objavila je poziv na podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2023. S godišnjim proračunom programa od 4,2 milijarde eura
povećava se potpora uključivanju, aktivnom građanstvu i demokratskom sudjelovanju te zelenoj i digitalnoj transformaciji u europskoj i na međunarodnoj razini.

Budući da je mobilnost njegovo glavno obilježje, Erasmus+ će sljedeće godine nastaviti podupirati prekograničnu mobilnost učenika, studenata i polaznika strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, polaznika obrazovanja odraslih, mladih koji sudjeluju u programima neformalnog učenja, nastavnog osoblja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika radi stjecanja europskog iskustva u obrazovanju i osposobljavanju.

Od 2023. program će uključivati novu aktivnost za potporu sportskim trenerima za sudjelovanje u projektima mobilnosti, čime će se mogućnosti za prekograničnu suradnju i učenje izravno proširiti na lokalne sportske organizacije i njihovo osoblje.

Cijeli program Erasmus+ usmjeren je na 4 ključna prioriteta, među kojima je uključivost i raznolikost, a posebna se pozornost posvećuje organizacijama i sudionicima s manje mogućnosti.

Projekti i aktivnosti u okviru poziva na podnošenje prijedloga za Erasmus+ 2023. doprinosit će ostvarivanju ambicija u području usavršavanja i prekvalifikacije, a time i prijedlogu da se 2023. proglasi Europskom godinom vještina.

Više o pozivu možete saznati na linku.

Leave A Comment