Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s Europe Direct Korčula i Gradskim muzejom u Korčuli pozivaju sve zainteresirane na predavanja o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koja će se održati u konferencijskoj dvorani Gradskog muzeja u Korčuli (III. kat) u ponedjeljak 13. veljače 2023. godine u 17:30 sati.

U europskom zelenom planu utvrđuje se kako Europu učiniti prvim klimatski neutralnim kontinentom do 2050. godine. U njemu se predlaže nova strategija održivog i uključivog rasta za poticanje gospodarstva, poboljšanje zdravlja i kvalitete života ljudi i brigu o prirodi, a da pritom nitko ne bude zapostavljen.

Strategija „od polja do stola” u središtu je zelenog plana. Njome se na sveobuhvatan način odgovara na izazove održivih prehrambenih sustava te potvrđuje neraskidiva uzajamna veza između zdravih ljudi, zdravih društava i zdravog planeta. Ta je strategija ujedno ključan dio Komisijina programa za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Prelazak na održiv prehrambeni sustav može imati povoljan utjecaj na okoliš, zdravlje i društvo, donijeti gospodarske koristi i omogućiti da pri oporavku od krize krenemo putem održivosti.

U sklopu strategije “od polja do stola” Europe Direct Korčula u suradnji s Gradskim muzejom u Korčuli i Centrom dr. Rudolfa Steinera organizira predavanja o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Biodinamička agrikultura u funkciji održive poljoprivredne prakse & Uvodno predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi, osnovnim postulatima, metodama i tehnikama uzgoja

Predavač je dr. sc. Dijana Posavec, a predavanja se održavaju u konferencijskoj dvorani Gradskog muzeja u Korčuli, na trećem katu, s početkom u 17:30 sati u ponedjeljak 13. veljače 2023. godine.

Predavanja su besplatna.

Leave A Comment