U petak, 27. listopada 2023. godine u konferencijskoj dvorani Gradskog muzeja Korčula održala se radionica za službenike informacijskog centra Europe Direct Korčula i javnopravnih tijela Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom “Alati unutarnjeg tržišta”.

U svrhu jačanja administrativnih kapaciteta nacionalnih tijela, uključujući regionalnu i lokalnu razinu radi bolje primjene prava Europske unije, radionica je organizirana u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja koje organizira programe treninga tijekom 2023. i 2024. godine za nacionalna, lokalna i regionalna javnopravna tijela Hrvatske za bolju integraciju na unutarnjem tržištu te suradnju s nacionalnim službama koje su značajne za provedbu prava EU-a.

Cilj radionica je podizanje svijesti regionalnih i lokalnih tijela o službama EU-a na koje se građane i poduzetnike može uputiti za informacije, savjet ili rješavanje administrativnih problema u okviru prava EU-a za unutarnje tržište, a sudjelovale su djelatnici/e Europe Direct Korčula , općina Lumbarda, Trpanj i Vela Luka, Grada Korčule, KORA-e i Poduzetničkog inkubatora Vela Luka.

Leave A Comment