Jučer je u Srednjoj školi Petra Šegedina u Korčuli održan “Back to School” događaj u organizaciji centra Europe Direct Korčula.

„Back to School“ ili “Povratak u školu“ sveeuropska je inicijativa u okviru koje se od 2007. zaposlenici EU institucija vraćaju u svoje nekadašnje srednje i osnovne škole te s učenicima razgovaraju o svom radu u institucijama Europske unije. „Povratak u školu“ mladima daje priliku da se izbliza upoznaju s europskim projektom, a nekadašnji učenici na jedan dan postaju lice Europe.

Voditeljica Europe Direct Korčula Katarina Slejko jučer se vratila u svoje srednjoškolske klupe i maturantima predstavila rad udruge LAG 5, kao i rad informacijskog centra Europe Direct Korčula. U nastavku je održala predavanje “Kratko o EU” s naglaskom na tijela EU – Europsku komisiju i Europski parlament, a posebno na europske izbore dogodine na koje će ovi maturanti imati priliku konzumirati svoje biračko pravo po prvi put.

Ovom prilikom najavljena je i radionica za unapređivanje vještina koja će se održati u prosincu pod vodstvom Erasmus Student Network, kao i događaj “Moj EU glas!” prilikom kojeg će pet korčulanskih gimnazijalki/aca posjetiti Hrvatski sabor gdje će im se simulirati Europskog parlamenta.

Leave A Comment