U sklopu Europske godine vještina, Europe direct Korčula u suradnji s Erasmus Student Network iz Dubrovnika, poziva mlade na besplatnu radionicu #SOFT SKILLS – razvoj osobnih vještina koja će se održati u subotu, 16. prosinca s početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali.

Radionica je o razvijanju soft skillsa mladih i pripremi za tržište rada, a voditi će je Božo Simović, predsjednik Erasmus Student Network (ESN) Dubrovnik, neprofitne studentske organizacije koja je osnovana 2012. godine. Osim toga, Božo je i voditelj ljudskih potencijala Centra za karijere mladih Dubrovnik koji organizira Dubrovnik EXPO – centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata.

Pitanja na koja ćete odgovarati kada konkurirate za neki posao, sve su manje “Koju ste školu završili?”, a sve su bliža sljedećima: “Volite li raditi u timu?”, “Kako se nosite sa stresom?” ili “Jeste li uspješni u komuniciranju s ljudima?”, „Kakvi ste u rješavanju konflikata? “…
Danas poslodavci žele znati koliko ste “jaki” na području vještina koje se popularno zovu “soft skills” ili „meke“ vještine jer ćete s tim vještinama biti učinkovitiji i kvalitetniji na poslu i dati bolje rezultate.

Ako imaš između 15 i 29 godina, mlad/a si, student/ica, nezaposlen/a, ova radionica o razvoju osobnih vještina je za tebe.

Ova radionica upravo želi potaknuti taj razvoj osobnih vještina koje mladima mogu omogućiti prednost nad konkurencijom pri selekciji za posao, koje su bitne pri zapošljavanju općenito, a koje se ujedno uvelike odražavaju i na kvalitetu svih ostalih aspekata života. Preciznije, primjenom različitih tehnika sudionici radionice će se obučiti na koji način vrednovati sebe, svoje prednosti i nedostatke u kontekstu tržišta rada, ali i općenito.

O EUROPSKOJ GODINI VJEŠTINA
Europska godina vještina 2023. inicijativa je Europske unije posvećena promicanju i jačanju vještina građana diljem kontinenta. Cilj je potaknuti obrazovanje, osposobljavanje i razvoj vještina kako bi se pojedincima omogućila bolja integracija na tržištu rada, potaknula inovacija te poticalo cjeloživotno učenje. Kroz različite programe, kampanje i događanja, inicijativa također naglašava potrebu prilagodbe vještina radne snage digitalnom dobu te potiče uključenost, osiguravajući da svi imaju pristup obrazovanju i mogućnost razvoja vještina bez obzira na socioekonomski status ili dob.

Leave A Comment