U sklopu Europske godine vještina, Europe direct Korčula u suradnji s Erasmus Student Network iz Dubrovnika, organizirao je besplatnu radionicu #SOFT SKILLS – razvoj osobnih vještina koja se održala u subotu, 16. prosinca 2023. godine s početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali.

Radionicu o razvijanju soft skillsa mladih i pripremi za tržište rada vodio je Božo Simović, predsjednik Erasmus Student Network (ESN) Dubrovnik, neprofitne studentske organizacije koja je osnovana 2012. godine.

Ovom radionicom želi se potaknuti razvoj osobnih vještina koje mladima mogu omogućiti prednost nad konkurencijom pri selekciji za posao, koje su bitne pri zapošljavanju općenito, a koje se ujedno uvelike odražavaju i na kvalitetu svih ostalih aspekata života. Preciznije, primjenom različitih tehnika sudionici radionice obučili su se na koji način vrednovati sebe, svoje prednosti i nedostatke u kontekstu tržišta rada, ali i općenito.

O EUROPSKOJ GODINI VJEŠTINA
Europska godina vještina 2023. inicijativa je Europske unije posvećena promicanju i jačanju vještina građana diljem kontinenta. Cilj je potaknuti obrazovanje, osposobljavanje i razvoj vještina kako bi se pojedincima omogućila bolja integracija na tržištu rada, potaknula inovacija te poticalo cjeloživotno učenje. Kroz različite programe, kampanje i događanja, inicijativa također naglašava potrebu prilagodbe vještina radne snage digitalnom dobu te potiče uključenost, osiguravajući da svi imaju pristup obrazovanju i mogućnost razvoja vještina bez obzira na socioekonomski status ili dob.

Leave A Comment