U okviru projekta “Izvankurikularna aktivnost za pametnog mladog birača” održana je jednodnevna edukacija o europskim institucijama 5.3.20204.godine  koju je organizirao portal srednja.hr u suradnji s Udrugom Bonsai iz Dubrovnika na kojoj je sudjelovala predstavnica Eruope Direct Centra Korčula, Lana Vilović.

Radionica se održala na Interuniverzitetskom centru Dubrovnik s ciljem približavanja rada i funkcioniranja institucija Europske unije te poticanja mladih koji će ove godine na izbore izaći prvi put.

Voditelj edukacije bio je Ivan Matić, predsjednik Upravnog odbora Udruge Bonsai s višegodišnjim iskustvom rada u Europskom parlamentu, koji je detaljno objasnio proces donošenja odluka u Bruxellesu.

Polaznici su, osim teorijskog dijela, imali priliku iskusiti kako teče proces izglasavanja i donošenja odluka u Bruxellesu simulacijom Europskog parlamenta koja je održana u Vijećnici grada Dubrovnika.

Edukacija je bila vrlo korisna i poticajna za sve polaznike da sudjeluju u kreiranju svoje budućnosti korištenjem svojeg biračkog prava u ovoj superizbornoj godini na predstojećim europskim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima.

Leave A Comment