Jučer je u prostorijama Europe Direct centra u Korčuli održan sastanak s kolegama iz Europe Direct centra u Ostsachsenu, u Njemačkoj.

Voditeljica njihovog centra Nataliia Schonfelder navela je animiranje stanovništva kao najveći izazov pri realizaciji aktivnosti centra. Razmijenili smo iskustva s pripremom i realizacijom komunikacijskih planova, djelovanjem i aktivnostima naših krovnih organizacija, umreženošću i komunikacijom sa ostalim Europe Direct centrima u Hrvatskoj i regiji. Na sastanku smo istaknuli važne aktivnosti Europe Direct centra u Korčuli dosad, kao što je izložba u Gradskome parku u Korčuli “10 GOD RH U EU”, međunarodna konferencija “Na putu zelene tranzicije” održana u listopadu prošle godine te brojne aktivnosti u prvoj polovici 2024. godine kojima smo promovirali izbore za Europski parlament koji su nedavno održani u svim državama članicama. Raspravljali smo o drugim projektima organizacija i ostalim mogućnostima suradnje ova dva centra i dvije organizacije.

Kolege iz Njemačke veliki su ljubitelji našeg otoka kojeg posjećuju svake godine te se veselimo ponovnom susretu i daljnoj suradnji.

Leave A Comment