Komisija je danas otvorila prijave za nagradu EU-a za inovatorice za 2025. Ova zajednička inicijativa, koju podupiru Europsko vijeće za inovacije (EIC) i Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), slavi iznimna postignuća poduzetnica koje stoje iza revolucionarnih inovacija u Europi. Pobjednice će biti odabrane u tri kategorije nagrada: Inovatorice EIC-a, Inovatorice u usponu EIC-a i Žene na vodećim položajima EIT-a.

Iliana Ivanova, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: Europa je dom inspirativnih inovatorica i poduzetnica koje vode uspješna i revolucionarna poduzeća. U okviru Europske nagrade za inovatorice istaknute su njihove vještine i inovativnost, što ih čini uzorima. Nagrada pomaže u jačanju rodne ravnopravnosti u poslovanju i tehnologiji te promiče nadarene žene u području inovacija i poduzeća pod vodstvom žena.

Nagrada se može dodijeliti ženama iz cijelog EU-a i zemalja pridruženih programu za istraživanje i inovacije Obzor Europa, čije inovacije potiču pozitivne promjene za ljude i planet. Rok za prijavu je 25. rujna 2024. (17:00 sati po srednjoeuropskom vremenu). Više informacija dostupno je na online poveznici.

Leave A Comment